find ejendomsmægler

5 gode råd som hjælper dig med at undgå en brølere, når du skal vælge ejendomsmægler.

For mange boligejere er det svært at vælge ejendomsmægler, da udbuddet er så stort. Alt fra de store landsdækkende kæder, som ses i tv reklamer til mindre kæder, og så til den lokale ejendomsmæglerbutik. Har valget i virkeligheden noget at gøre med kæden, eller er det selve kemien med ejendomsmægleren og ejendomsmæglerens personlighed, som udgør boligejerens valg, når der skal findes en ejendomsmægler.

Læs de 5 skarpe råd, så du ikke går galt i byen når du skal sælge din bolig.

  1. Vælg de dårlige ejendomsmægler fra i første omgang.

Der er ingen grund til at begynde et samarbejde med en ejendomsmægler, som har et dårligt ry eller har sager i Klagenævnet for Ejendomsformidling. Du kan danne et hurtigt overblik over andre sælgere og køberes oplevelse af de enkelte ejendomsmæglere på Yonabo.dk – Det er både positive og negative oplevelser. (TIP: du kan se de bedst og dårligst bedømte ejendomsmæglere på forsiden). Boligsiden ejes af ejendomsmæglerne så den kan diskuteres hvor vidt deres bedømmelsesstatistisk taler sandt.

  1. Vælg det bedste ejendomsmæglersalær.

Der kan være meget stor forskel på ejendomsmæglernes salær, hvor nogle går fra kr. 15.000 til kr. 120.000. I visse tilfælde kan man sige, at du får hvad du betaler for, andre gange er det stik modsat, hvor boligsælgerne har måtte betale i dyre domme.

Undgå at betale for meget uden nogen grund.

Indhent et par tilbud fra ejendomsmæglerne, så kan du vurdere hvad de tilbyder i deres pakker samt prisen. Det kan du blandt andet gøre gennem Yonabo.dk – her kan du sammenligne deres salær, bedømmelser og boligvurderinger inden du tager et møde.

  1. Vær forsigtig omkring boligvurderingen.

Det som spiller den vigtigst rolle for boligejeren er selvfølgelig at få solgt boligen til den højst mulige salgspris. Det kan af den grund være at ejendomsmægleren spørger ind til, hvad boligejeren har af forventninger til vurderingsprisen, inden ejendomsmægleren kommer med sit bud.

Konkurrencen er utrolig høj blandt ejendomsmæglerne og nogle ejendomsmæglere tager alt ind også selvom de ved at boligen ikke kan sælges til vurderingsprisen.

Vent derfor med at give dine forventninger til boligvurderingen. Lad ejendomsmægleren komme på banen først med sin boligvurdering.

Her bør du også indhente mindst 3 boligvurderinger som du kan sammenligne. Det kan du også gøre Yonabo.dk.

  1. Ejendomsmæglerens indtryk og kemi.

Det som reelt spiller den væsentligst rolle for boligsælgere er vurderingsprisen, ejendomsmæglersalæret og selve ejendomsmægleren.

Førstehåndsindtrykket af ejendomsmægleren betyder rigtig meget for mange boligejere, da ejendomsmægleren repræsenterer boligen overfor køberne. Man ser derfor tit at valget af ejendomsmægler, ender med den ejendomsmægler som boligejeren har haft den bedste kemi med og som virker mest tillidsfuld.

Da førstehåndsindtrykket er af meget stor betydning, kan det dog diskuteres at boligvurderingen og ejendomsmæglersalæret kommer i næste række – altså selve beslutningen efter vurderingen.

Med en ejendomsmægler som har styr på lokalområdet, selve boligen, vurderingspriserne, og mest alt virker tillidsfuld og har resultaterne i orden, så er du på rette vej. Spørg ind til lokalområdet, ejendommen, om ejendomsmægleren kan nævne er par boliger som er solgt i ejendommen eller i nærheden? Og endnu bedre er de solgt gennem ejendomsmæglerens butik.

Følger du disse råd er du rigtig godt klædt på og ikke til at løbe om hjørner med. Brug Yonabo som værktøj til at finde frem til den bedste ejendomsmægler i dit lokaleområde. Find din ejendomsmægler her.

Læs mere

forkertejendomsmægler

Så galt gik denne sælger, da han ikke indgik formidlingsaftale med det samme

Pas på når du vælger ejendomsmægler ellers kan det bliver dyrt.

Forbrugerne er ofte på bar bund, når de har været udsat for en misligholdelse eller en decideret løgn fra en ejendomsmægler. Det sker også, at ejendomsmægleren besvarer spørgsmål som de faktisk ikke kender svaret på. Det kan skyldes, at de ikke har nok kendskab til boligen, ejendommen eller vil have at udfaldet går til deres fordel, også selvom det ikke er det helt korrekte svar.

(mere…)

Læs mere

Right Decision, Wrong Decision Road Sign

Hvordan foretages et boligsalg?

23 Jan 2015 --- Connected homes with question mark in center --- Image by © Style-Photography/Westend61/Corbis
Det er ikke hver dag man sælger sin bolig, og derfor har vi hos Yonabo beskrevet processen step-by-step, så du ved hvad der skal foregå, når du sælger din bolig!

Salgspris

Når du skal sælge din bolig, er det vigtigt, at du sætter en realistisk salgspris. Hvis prisen sættes for højt, skræmmes potentielle købere. Desuden er det altafgørende at beslutte sig for, om prisen skal fastsættes efter et hurtigt salg eller om man er villig til at vente længe på at få sin bolig solgt. Prisen fastsættes b.la. udfra beliggenhed, stand, tilstandsrapport, størrelse og indretning. (mere…)

Læs mere