Generelt for Yonabos vilkår og betingelser

Immaterielle rettigheder såsom bedømmelser, information, anmeldelser, artikler eller andet indhold, som er registeret af brugerne og ejendomsmæglerne, overdrages til Yonabo. Yonabo giver ikke honorering eller anden form for betaling til brugerne for indholdet.

Brugerne og ejendomsmæglerne har ligeledes ikke ret til royalties af indholdet, da Yonabo ejer rettighederne til det registerede indhold udført af brugerne og ejendomsmæglerne.

Vilkår og betingelser for Boligejer

Det er gratis og uforpligtende at modtage tilbud fra ejendomsmæglere på Yonabo. Det er ligeledes gratis for Boligejer, at bruge de værktøjer som Yonabo har gjort tilgængelige for Boligejer.

Med Yonabo kan Boligejer sammenligne Ejendomsmæglere og deres tilbud, profiler, anmeldelser fra andre brugere m.m. Boligejeren kan også indhente direkte tilbud fra en udvalgt Ejendomsmægler.

Boligejerne kan sammenligne og analysere de tilbud som Boligejer modtager, herfra kan Boligejer fra- og tilvælge ejendomsmæglere som det passer Boligejeren for at finde den bedste og rigtige Ejendomsmægler for Boligejeren.

Yonabo formilder kun kontakten mellem ejendomsmægler og Boligejeren.

Boligejeren kan indhente flere tilbud på boliger, som der ønskes tilbud på. Det er gratis for Boligejerne at benytte Yonabo. Boligejerne modtager tilbud på anslået ca. vurderingspris fra og til samt et salær fra Ejendomsmægleren m.m.

Ejendomsmægler er ikke forpligtiget til at give et tilbud, da det er op til den enkelte Ejendomsmægler at vurdere om det er en opgave de gerne vil byde på.  Boligejeren beslutter selv hvilken Ejendomsmægler de ønsker at benytte.

Priser

Yonabo er et gratis værktøj for boligejere.

Indhent boligvurderinger fra ejendomsmæglere

Når en Boligejer indhenter boligvurdering på sin bolig, vil den være aktiv i Yonabo, så Ejendomsmæglerne kan finde boligen og byde ind på den. Ejendomsmægleren sender herefter deres bud på boligen. Ejendomsmægleren vil først kunne se Boligejers kontaktoplysninger når Boligejeren har valgt at mødes med den pågældende Ejendomsmægler. Boligejer kan også indhente direkte boligvurderinger fra udvalgte Ejendomsmæglere og/eller invitere dem til at byde på salget af boligen. Det er uforpligtende og man binder sig ikke.

Oprettelse af bolig(er)

Når en Boligejer opretter sin bolig eller ejendom, vil den være aktiv i Yonabos søgemaskine, så Ejendomsmæglerne kan finde opgaven og byde ind på den. Ejendomsmægleren sender herefter sit bud på boligen. Ejendomsmægleren vil først kunne se Boligejers kontaktoplysninger, når Boligejer har valgt den Ejendomsmægler(e) som Boligejeren ønsker møde med. Boligejer kan også indhente direkte tilbud fra udvalgte ejendomsmæglere og/eller invitere dem til at byde på salget af boligen. Det er uforpligtende og man binder sig ikke.

Kommunikationen mellem Boligejer og Ejendomsmægler

Yonabo er ikke involveret i salgsprocessen,  ydelsen eller kontraktindgåelse mellem Boligejer og Ejendomsmægler. Yonabo leverer alene kontakten mellem Ejendomsmægler og Boligejer, kontraktindgåelse samt formidlingsaftale sker uden om Yonabo. Yonabo er ligeledes ikke ansvarlig for rigtigheden af de oplysninger, Boligejer og Ejendomsmægler oplyser.

Valg af boligvurdering

Når Boligejer vælger den endelige boligvurdering, efter mødet med Ejendomsmægleren, er det stadigvæk uforpligtende. Accept og aftaleindgåelse skal ske direkte hos den valgte Ejendomsmægler. Valg af boligvurdering er en indikation til Ejendomsmægleren at han er valgt og, at Boligejer derefter vil blive kontaktet af Ejendomsmægleren.Ønsker Boligejer en anden Ejendomsmægler eller flere boligvurderinger samt møder, kan dette blot vælges via Yonabos system.

Annullering af tilbuddet

Annullering af tilbuddet kan gøres igennem systemet. Blot tryk på krydset ved tilbuddet.

Ansvarsfraskrivelse

Hos Yonabo bestræber vi os på, at tjenesten altid vil være tilgængelig. Der kan dog forekomme situationer, hvor platformen opdateres, for at optimere sikkerheden samt for udførelse af vedligeholdelse. I disse situationer vil platformen ikke være tilgængelig. Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at der kan forekomme netværksproblemer, som kan forårsage at platformen ikke vil være tilgængelig. Det betyder ligeledes at Yonabo ikke kan garantere, at platformen altid er til rådighed.

Yonabo er ikke ansvarlig for det udførte arbejde af Ejendomsmæglerne samt et evt. direkte eller indirekte tab ved brugen af Yonabo samt modtagelse af tilbud. Da Yonabo kun leverer informationer om Ejendomsmæglernes ydelser og Boligejernes informaitoner, fraskriver Yonabo sig ethvert ansvar i forhold til de informationer, korrespondancer, indhold samt tilbud, der er mellem Ejendomsmægler og Boligejer. Hertil fraskriver Yonabo sig ligeledes fejl og mangler ved den leverede ydelse.

Yonabo påtager sig intet ansvar for indholdet, herunder rigtigheden, lovligheden, lødigheden m.m. af de informationer, som kunden modtager eller transmitterer via platformen. Yonabo fraskriver sig således ansvaret for direkte tab og indirekte tab, herunder driftstab, følgeskader, omdømme, tab af data og udgifter til retablering af data.

Bedømmelse af Ejendomsmægler

Bedømmelse af Ejendomsmægleren sker direkte på Ejendomsmæglerens profil, hvor man kan angive stjerner og skrive en bedømmelse af oplevelsen af forløbet hos Ejendomsmægleren.

At afgive bedømmelser er forbeholdt boligsælger, -køber og kunder, som har været handlende eller brugt den pågældende Ejendomsmæglers service.

Brugeren som afgiver bedømmelsen accepterer at Yonabo sender bedømmelsen til Ejendomsmægleren på vegne af brugeren.

Bedømmelsen er aktiv og kan ses, på Ejendomsmæglerens profil, umiddelbart efter bedømmelsen er indsendt på Yonabo.dk.

Yonabo forbeholder sig retten til, i alvorlige tilfælde, at slette bedømmelsen, hvis den er oprettet som spam, hvis bedømmelsen er oprettet af en konkurrent og/eller hvis den misligholder Yonabos vilkår og betingelser.

Bedømmelserne må ligeledes ikke indeholde bandeord samt medarbejderes navne i en negativ samt nedladende tone. Yonabo opfordrer generelt til at opretholde en god tone.

Brugerprofil og indhold

Brugerprofilen skal overholde gældende lovgivning og Yonabos vilkår og betingelser i henhold til god adfærd. Brugerprofilen må således ikke bruges til spam, pornografiske elementer samt generel misligholdelse i henhold til gældende lovgivning. Overskrides dette forbeholder Yonabo sig retten til at slette profilen samt ophøre samarbejdet. Yonabo overvåger ikke profilerne, opleves der misligholdelse eller overtrædelser bedes man kontakte Yonabo med det samme, så sagen kan håndteres øjeblikkeligt.

Brugerprofil må ligeledes ikke bruges til falske anmeldelser af Ejendomsmæglerne, det være både positive og negative, da sådanne vil give et misvisende billede af Ejendomsmægleren. Anbefalingerne er fortrinsvis forbeholdt tidligere kunder og deres oplevelse med Ejendomsmægleren.

Yonabo forbeholder sig retten til at slette anmeldelserne såfremt de ikke kan dokumenteres som ægte. Har du bevis for falske anmeldelser bedes du gå til support.yonabo.com for yderligere vejledning.

Ophør og sletning af brugerprofil

Ønsker du at slette din brugerprofil, kan du gøre det på din konto, under indstillinger. Yonabo sætter din profil i bero i 6 måneder, hvor den ikke vil være synlig eller tilgængelig i forhold til tilbud. Efter de 6 måneder vil den blive slettet fra vores system og den vil ikke kunne genetableres. Dit indhold på din profil vil ligeledes bliver slettet efter de 6 måneder. Vi sletter dog ikke evt. indlæg i Yonabo forum, med mindre de overskrider vores betingelser. Du kan til enhver tid slette dine indlæg på det enkelte indlæg.

Persondata

Ved oprettelse af profil registrerer Yonabo dine oplysninger i Yonabos sikrede database. Yonabo behandler sådanne oplysninger i overensstemmelse med lov om behandling af personoplysninger. Det betyder at Yonabo på ingen måde vil videregive personoplysninger til nogen former for tredjepart. Kun med forbehold for udbyderne som skal bruge din kontaktinformation for at korrespondere med dig. Hermed forpligter kunden sig til at meddele og opdatere kundens adresse- og personinformation, hvis der sker ændringer.

Yonabo forbeholder sig dog retten til at skaffe sig adgang til Boligejerens profil af nødvendig hensyn til drifts- og/eller sikkerhedsmæssige forhold. Yonabos medarbejdere vil I den forbindelse være underlagt en tavshedspligt. Kunden vil i sådanne tilfælde få besked herom.

Yonabo IVS

CVR nr: 35837736

Falkoner Allé 4. sal st. tv., 2000 Frederiksberg

Forbehold for ændringer

Yonabo forbeholder sig retten til at ændre og opdatere de vilkår og betingelser, der gælder for dette website. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder dig orienteret om, om der er sket ændringer.

Ved oprettelse accepterer Boligejeren at modtage generelle beskeder samt nyheder fra Yonabo, det være sig nyheder indeholdende tilbud, opdateringer omkring systemer, driftsstatus m.v. Ønsker Boligejeren ikke at modtage disse beskeder, skal det oplyses ved at sende en mail til support@yonabo.dk med skrivelsen ”Jeg ønsker ikke at modtage beskeder fra Yonabo”.

Vilkår og betingelser for Ejendomsmægler

Ved oprettelse af en Ejendomsmægler profil accepteres gældende Vilkår og betingelser for Ejendomsmægler. Disse vilkår og betingelser skal aktivt accepteres ved oprettelsen for at profilen kan oprettes. Ejendomsmægleren kan IKKE oprette en profil ud at acceptere disse vilkår og betingelser.

Yonabo

Yonabo er et online system som gør det muligt for Ejendomsmæglere at promovere deres Ejendomsmæglerforretning overfor Boligejerne samt almene brugere.

Yonabo giver Boligejerne nemmere adgang til at finde en lokal Ejendomsmægler, da Yonabo har samlet hele landets Ejendomsmæglere. Det er derfor vigtigt, at man som Ejendomsmægler gør krav på sin butik og udfylder profilen med dækkende informationer omkring ens butik, produkter, medarbejder, resume og salgstekst. På den måde kan Boligejeren hurtig danne sig et overblik, så de kan vurdere hvem de gerne vil have et møde med.

Oprettelse af profil

Det er gratis for Ejendomsmæglerne at oprette en profil på Yonabo. Det er ligeledes gratis at gøre krav på ens Ejendomsmægler-butik.

Ved oprettelse af en Ejendomsmægler-profil vil Ejendomsmægleren ligeledes blive bedt om, at lave en adgangskode til profilen. Det er meget vigtigt, at det er en svær adgangskode samt en du kan huske. Bortkommer din adgangskode kan du bede om at få en ny tilsendt ved at klikke på glemt kodeord når du er ved at logge ind.

Profilens indhold

For at få mest ud af profilen, har Ejendomsmægleren mulighed for at opsætte billeder, tekster om butikken/kontoret, referencer, medarbejdere, portefølje m.m.  På den måde bliver profilen imødekommende overfor Boligejerne. Boligejerne har mulighed for at give deres anbefalinger af Ejendomsmægleren, efter opgaven er udført, som ligeledes kan besvares af Ejendomsmægler.

Profilen giver Ejendomsmægleren mulighed for at fremstå professionel og samtidig give Boligejeren et godt indblik i, hvorfor de skal vælge den specifikke Ejendomsmægler.

Ejendomsmægleren kan opgradere sin profil, så Ejendomsmægleren har mulighed for at byde på boliger samt sende tilbud til Boligejerne. De forskellige pakker ses under ”Mit skrivebord” --> ”Pakker og priser”

Priser

Alle Yonabos priser er inkl. moms og i danske kroner.

Betalingsmuligheder

Hos Yonabo har du mulighed for at betale via faktura eller med betalingskort. Såfremt du betaler via faktura yder Yonabo 4 dages kredit.

Betalingskort: Yonabo tager imod følgende betalingskort: VISA/Dankort, VISA og MasterCard.

Oplever du tekniske problemer med betalingen via Yonabo.dk, bedes du kontrollere om dit betalingskort er ajourført og, at oplysningerne er korrekte. Oplever du stadig problemer, bedes du kontakte Yonabos support på telefon: 77 34 27 27 eller via support@yonabo.dk.

Bankoverførelse:       

Venligst anfør kundenummer i emnefeltet.

Danske Bank

Reg. Nr.: 3409 Konto Nr.: 0011433286

IBAN Nr.: DK5930000011433286

SWIFT Kode: DABADKKK

Ejendomsmæglerpakker

Det er gratis at oprette sin butik på Yonabo og/eller gøre krav på sin Ejendomsmæglerbutik. Efter oprettelse vil Ejendomsmægleren få Starter-pakken som er gratis. Ejendomsmægleren har herefter mulighed for at opgradere sin butik til Pro-pakken, alt efter ønske.

Ved oprettelse af Pro-pakken betaler Ejendomsmægleren forud for hele pakkens løbetid. Pro-pakkens løbetider ses under ”Mit skrivebord” --> ”Pakker og priser”.

Pro-pakken giver Ejendomsmægleren mulighed for at byde på alle opgaver som er tilgængelige på Yonabo.dk. Yonabo anbefaler at vælge opgaverne efter kompetencer og forretningens beliggenhed. Når Ejendomsmægleren bliver kontaktet, med henblik på et møde, af en Yonabo-bruger (boligejer, -køber og/eller -sælger), bliver Ejendomsmægleren faktureret et vederlag. Bliver Ejendomsmægleren ikke kontaktet, men derimod valgt af Yonabo-brugeren (boligejer, -køber og/eller -sælger) med det samme, så bliver Ejendomsmægleren faktureret samme vederlag. Vederlaget faktureres kun én gang pr. bolig som der afholdes møde omkring. Det betyder, at vederlaget ikke faktureres hvis Ejendomsmægleren bliver valgt og Ejendomsmægleren allerede er blevet faktureret for et tidligere møde vedrørende samme bolig.

Vederlaget for mødet eller valg af Ejendomsmægleren fremgår ovenover pakkerne, i sektionen "Pakker og priser", som kan ses når ejendomsmægleren er logget ind. Betalingsbetingelserne på vederlaget kan ses under afsnittet "Betalingsmuligheder", som findes ovenfor.

Pro-pakken har ligeledes ekstrafunktioner m.m. som ses under ”Mit skrivebord” -->”Pakker og priser”. 

Tilkøbspakker bliver faktureret sidste bankdag i måneden. Såfremt Yonabo ikke har modtaget Yonabos tilgodehavende vil profilen blive suspenderet indtil det tilgodehavende er blevet indfriet fra Ejendomsmæglernes side.

Ved for sen betaling af fakturaen vil der, umiddelbart efter fakturaens forfaldsdato, blive udstedt rykkere med et rykkergebyr på kr. 100,00. pr. rykker. Der påløber renter, jf. Rentelovens § 3, stk. 1-2, jf. § 5.

Ved manglende betaling, efter rykker tre, overdrages sagen til retslig Inkasso, hvor der påføres et inkassogebyr på kr. 100,00, jf. Rentelovens § 9a, stk. 1, jf. stk. 3 og iht. Inkassoloven. Ved overdragelse til retslig inkasso opkræves ligeledes et kompensationsgebyr på kr. 310,00 for den forfaldne betaling. Yonabo forbeholder sig retten til at tilbageholde materiale og/eller lukke for ydelsen, indtil det forfaldne beløb er modtaget.

Kommunikationen mellem Boligejer og Ejendomsmægler

Yonabo.dk er ikke involveret i salgs- og aftale processen mellem Ejendomsmægler og Boligejer. Yonabo.dk leverer alene kontakten mellem Ejendomsmægler og Boligejer.  

Kontrakt, formidlingsaftale, salgsaftale, og anden aftaleindgåelse sker uden om Yonabo. Yonabo er ligeledes ikke ansvarlig for rigtigheden af de oplysninger, Ejendomsmægler og Boligejer oplyser.

Ansvarsfraskrivelse

Hos Yonabo bestræber vi os på, at tjenesten altid vil være tilgængelig. Der kan dog forekomme situationer, hvor platformen opdateres, for at optimere sikkerheden samt for udførelse af vedligeholdelse. I disse situationer vil platformen ikke være tilgængelig. Vi skal ligeledes gøre opmærksom på, at der kan forekomme netværksproblemer, som kan forårsage at platformen ikke vil være tilgængelig. Det betyder ligeledes at Yonabo ikke kan garantere, at platformen altid er til rådighed.

Yonabo er ikke ansvarlig for det udførte arbejde af Ejendomsmæglerne samt et evt. direkte eller indirekte tab ved brugen af Yonabo samt modtagelse af tilbud. Da Yonabo kun leverer informationer om Ejendomsmæglernes ydelser og Boligejernes informaitoner, fraskriver Yonabo sig ethvert ansvar i forhold til de informationer, korrespondancer, indhold samt tilbud, der er mellem Ejendomsmægler og Boligejer. Hertil fraskriver Yonabo sig ligeledes fejl og mangler ved den leverede ydelse.

Yonabo påtager sig intet ansvar for indholdet, herunder rigtigheden, lovligheden, lødigheden m.m. af de informationer, som kunden modtager eller transmitterer via platformen. Yonabo fraskriver sig således ansvaret for direkte tab og indirekte tab, herunder driftstab, følgeskader, omdømme, tab af data og udgifter til retablering af data.

Yonabo tager forbehold for eventuelle afgifts- ændringer, pris- og korrekturfejl, tekniske fejl og force majeure, herunder arbejdskonflikt og mangler ved/eller forsinkelse af leverancer fra underleverandører.

Brugerprofil og indhold

Brugerprofilen skal overholde gældende lovgivning og Yonabos vilkår og betingelser i henhold til god adfærd. Brugerprofilen må således ikke bruges til spam, pornografiske elementer samt generel misligholdelse i henhold til gældende lovgivning. Overskrides dette forbeholder Yonabo sig retten til at slette profilen samt ophøre samarbejdet. Yonabo overvåger ikke profilerne, opleves der misligholdelse eller overtrædelser bedes man kontakte Yonabo med det samme, så sagen kan håndteres øjeblikkeligt.

Brugerprofil må ligeledes ikke bruges til falske anmeldelser af Ejendomsmæglerne, det være både positive og negative, da sådanne vil give et misvisende billede af Ejendomsmægleren. Anbefalingerne er fortrinsvis forbeholdt tidligere kunder og deres oplevelse med Ejendomsmægleren.

Yonabo forbeholder sig retten til at slette anmeldelserne såfremt de ikke kan dokumenteres som ægte. Har du bevis for falske anmeldelser bedes du gå til support.yonabo.com for yderligere vejledning.

Opsigelse af Ejendomsmæglerpakker

Såfremt Ejendomsmægleren ønsker at opsige sin pakke skal Yonabo have modtaget opsigelsen senest tre måneder inden pakkens udløb. Opsigelsen skal ske skriftligt som anbefalet brev til Yonabo på adressen: Falkoner Allé 15 4. TV, 2000 Frederiksberg eller pr. e-mail: support@yonabo.dk. Er den skriftlige opsigelse ikke modtaget af Yonabo rettidigt, dvs. tre måneder inden udløb, vil Ejendomsmægleren blive faktureret for den næste periode, dog max. 24 måneder.

Ved udløb af pakkens periode, modtager Ejendomsmægleren en ny faktura for næste periode. Den næste periode er den samme, som kunde har valgt ved tilbudsindgåelse, dog max. 24 måneder. Er der givet rabatter, frafalder disse ved fremtidige forlængelser.

Værneting og lovvalg

Retsag der måtte opstå som følge af nærværende kontraktforhold, skal altid uanset beløb anlægges ved Retten i Helsingør. Denne værnetingbestemmelse er gældende uanset retsplejelovens almindelige værnetingbestemmer og eventuelle internationale værnetingsregler.

Dansk lov samt ret finder anvendelse, dog ikke reglerne i den internationale købelov, CISG.

Ved tilbudsindgåelse accepterer kunden at modtage generelle kundebeskeder samt nyheder fra Yonabo, det være sig nyheder indeholdende tilbud, opdateringer omkring kundesystemer, driftsstatus m.v. Ønsker Ejendomsmægleren ikke at modtage disse beskeder, skal det oplyses ved at sende en mail til support@yonabo.dk med skrivelsen ”Jeg ønsker ikke at modtage kundebeskeder fra Yonabo”.

Misligholdelse

Yonabo.dk forbeholder sig retten til helt eller delvis at ophøre samarbejdet, hvis der er fortaget grov misligholdelse i henhold til gældende lovgivning.

Persondata

Ejendomsmægler-profilen er personlig og er tilknyttet Ejendomsmægleren ved oprettelse. Profilen bør behandles med diskretion og profilen må ligeledes ikke overdrages til en anden Ejendomsmægler, da den anden Ejendomsmægler skal oprette sin egen profil i henhold til have sit virksomhedsnavn på profilen. Ved oprettelse af profil vil Yonabo.dk registrere Virksomhedens oplysninger i Yonabos sikrede kundedatabase. Yonabo.dk  behandler sådanne oplysninger i overensstemmelse med lov om behandling af personoplysninger. Det betyder at Yonabo.dk på ingen måde vil videregive personoplysninger til nogen former for tredjepart. Kun med forbehold for brugeren som skal have dine kontaktinformationer for at korrespondere med dig. Hermed forpligter udbyderen sig til at meddele og opdatere adresse- og personinformation, hvis der sker ændringer.

Yonabo forbeholder sig dog retten til at skaffe sig adgang til Ejendomsmæglerens profil af nødvendig hensyn til drifts- og/eller sikkerhedsmæssige forhold. I et sådan tilfælde vil Ejendomsmægleren vide besked forinden. Yonabo og dens medarbejdere vil i forbindelse hermed være underlagt en tavshedspligt. Ejendomsmægler vil i det omfang få besked herom.

Yonabo forbeholder sig retten til at bruge Ejendomsmæglernes offentlige indhold til promovering af Yonabo og dennes brugere.

Yonabo IVS

CVR nr: 35837736

Falkoner Allé 4. sal st. tv., 2000 Frederiksberg

Forbehold for ændringer

Yonabo forbeholder sig retten til at ændre og opdatere de vilkår og betingelser, der gælder for dette website. Det er derfor vigtigt, at du løbende holder dig orienteret om, om der er sket ændringer.

Links

Nets www.nets.eu
FDIH / Forbrugerrådet www.fdih.dk
Forbrugerstyrelsen www.forbruger.dk
Forbrugerrådet www.forbrugerraadet.dk
Forbrugerinformation www.forbruger.dk