Skal du have solgt din bolig eller er du på udkig efter en ny bolig og skal derfor bruge en ejendomsmægler til at købe? Læs denne artikel, hvis du gerne vil slippe for dårlige oplevelser i din søgen efter den rette ejendomsmægler. Du kan også søge rundt på Yonabo.dk for at finde og bedømme ejendomsmæglere.

Har ejendomsmægleren et stort netværk?

Hvor stort er ejendomsmæglerens netværk? Jo, længere tid ejendomsmægleren har været i gamet, jo større vil hans/hendes netværk naturligvis være. Ejendomsmæglere kan arbejde fra hvor som helst, så de behøver ikke nødvendigvis at være 10-årig veteraner i den respektive ejendomsmæglerbutik. Det som faktisk vil være bedst, er hvis ejendomsmægleren har været lidt rundt omkring og har 3-5 år på bagen, da det kan vise sig som et godt tegn, da de er i høj efterspørgsel.

Kan du finde ejendomsmægleren på nettet?

Har ejendomsmægleren en god tilstedeværelse på internettet? Hvis din ejendomsmægler ikke har en hjemmeside den dag i dag, så anbefaler vi, at du holder nøje øje med ejendomsmægleren. I dag findes over 80 % af alle ejendomme via internettet, så hvis ikke engang at ejendomsmægleren, som iøvrigt også kan have sin portefølje online, ikke er at finde på nettet, så er det okay at være lidt mistænksom. Ejendomsmæglerens hjemmesiden skal have grundlæggende informationer som ejendomsmæglerens biografi, ejendomsmæglerens salgsstatistikker, ejendomsmæglerens tanker om markedet osv.

Holder ejendomsmægleren hvad han/hun lover?

Gør ejendomsmægleren som han/hun siger, at han/hun vil? Hvis ejendomsmægleren siger, at han/hun vil være ved din bolig klokken 13.00 og han/hun ankommer klokken til 12.45 for at forberede boligen inden fremvisningen, så er det absolut et godt tegn. Vær opmærksom på 'de små ting' som at tiden bliver overholdt og, at ejendomsmægleren ringer når I har aftalt det og ikke ringer forsent eller dukker op forsent.

Har ejendomsmægleren en sund fornuft og rimelige forventninger?

Har ejendomsmægleren et realistisk syn og en sund fornuft? En god ting at gøre som boligsælger / boligkøber er at stille ejendomsmægleren spørgsmålet om deres tanker omkring det pågældende boligmarked, for derfor at se om ejendomsmægleren kan sammensætte et godt og sammenhængende argument. Det ses helst, at ejendomsmægleren har sine egne meninger og kendsgerninger, ud fra sine egne erfaringer. Med sund fornuft og et realistisk syn, kommer også god salgsteknik. Fordi jo mere ejendomsmægleren ved, jo mere er han/hun i stand til at sælge.

Er ejendomsmægleren ærlig overfor dig såvel som boligkøber / boligsælger?

Har ejendomsmægleren en stærk integritet og er han/hun ærlig? En af bedste ting ved en dygtig ejendomsmægler, er at han/hun ejer stor integritet. F.eks. hvis du som boligsælger har en ganske lille læk i loftet, som du beslutter dig for at vise til ejendomsmægleren, så kan du spørge om ejendomsmægleren har tænkt sig at nævne det for boligkøberen. Hvis ejendomsmægleren siger ja til at ville sige det, så er der tale om en ejendomsmægler med integritet. Ejendomsmægleren står altså ved at være ærlig og det viser også, at ejendomsmægleren stoler så meget på sine kompetencer omkring boligsalget, at han/hun ikke vil lade sig slå ud af en læk i loftet. God integritet kommer man langt med, da det minimerer risikoen for negative overraskelser.

Føler du dig tryg når du er sammen med ejendomsmægleren?

Er ejendomsmægleren god til at få folk til at føle sig trygge? Hvis du ikke føler dig trygge når du er sammen med din ejendomsmægler, så føler boligkøberne / boligsælgerne sig sandsynligvis heller ikke trygge ved ham/hende. En dygtig ejendomsmægler er en ejendomsmægler som lader folk gå alene rundt i og omkring ejendommen og ikke overdynger boligkøberne / boligsælgerne med spørgsmål. En dygtig ejendomsmægler lader folk tage sin tid og følger op.

Kan du føle ejendomsmægleren iver efter at sælge din bolig?

Vil ejendomsmægleren gøre alt hvad der står i sin magt for at sælge din bolig? Når du vågner om morgenen og du tjekker din mobil, har ejendomsmægleren så sendt dig nogle nye tanker og/eller en marketingplan? Har han et ark klart til dig med potentielle boligkøbere? Du er nødt til at kunne mærke, se og høre hans iver for at hjælpe dig med at sælge din bolig. Hører du ikke fra din ejendomsmægler regelmæssigt, så er det ikke et så godt tegn. Kræv fra ejendomsmægleren, at du får ugentlige rapporter, så du er opdateret på hvordan salget af din, måske, største investering.

Find og bedøm ejendomsmæglere på Yonabo.dk