Når en bolig skal sælges er der flere faktorer i spil og mange ting der skal tages stilling til. En af faktorerne er at finde den rette ejendomsmægler, salgsprisen på boligen som kommer af en  boligvurdering, ejendomsmæglersalæret, markedsføring og fremvisning af boligen, købsaftalen og en eventuel indblanding fra en advokat.

Yonabo hjælper dig med at finde den rette ejendomsmægler fra dit lokal område, når du skal sælge din bolig. Det gøres når du indtaster dine informationer  og efterfølgende modtager tilbud fra ejendomsmæglere på salæret og en estimeret boligvurdering.

1 - Boligvurderingen

Når du skal sælge din bolig er det vigtigt, at du sætter en realistisk salgspris. Hvis prisen sættes for højt så skræmmes potentielle købere. Desuden er det altafgørende at beslutte sig for, om prisen skal fastsættes efter et hurtigt salg eller om man er villig til at vente længe på at få sin bolig solgt. Prisen fastsættes b.la. udfra beliggenhed, stand, tilstandsrapport, størrelse og indretning. Derfor er det en god idé at sætte sig ind i, hvad boliger i dit lokalområde er vurderet til for at sikre en pris der balancerer mellem størst muligt overskud og hurtigt salg.

Hos Yonabo kan vi hjælpe dig med at få ejendomsmæglernes uforpligtende boligvurdering  helt gratis. Når du indtaster dine informationer, kan ejendomsmæglerne byde på salæret og give dig en estimeret boligvurdering. Den vil give dig en ide om hvad du kan forvente at sælge din bolig til.

2 - Ejendomsmæglersalær

Ejendomsmæglersalæret fastsættes for en traditionel ejendomsmægler ofte som en procentdel af salgsværdien på en bolig. Det kan også være et fast beløb eller en kombination. Salæret afhænger af hvilken ejendomsmægler du taler med og hvor nem din bolig er at sælge.

Yonabo hjælper dig med at få et godt  ejendomsmæglersalæret, da ejendomsmæglerne ved, at de er i skarp konkurrence med andre mæglere på Yonabo.dk. Hos Yonabo ved vi, at ejendomsmæglerne er villige til at gå ned i pris, når det gælder salæret – konkurrencen er nemlig hård og ejendomsmæglerne vil rigtig gerne sælge din bolig.

Når ejendomsmæglerne tilbyder dig et salær for salget af din bolig, giver de et godt tilbud. De ved som sagt, at de er i konkurrence med de andre ejendomsmæglere, når du benytter Yonabo. Når ejendomsmægleren med det rette salær  og den rette  boligvurdering  byder på salget af din bolig, bør du acceptere den pågældende ejendomsmægler, så du hurtigt kan komme i gang med dit boligsalg.

3 - Markedsføring & fremvisning

Når ejendomsmægleren er valgt, vil de hjælpe dig igennem resten af dit boligsalg. De fleste har en professionel fotograf tilknyttet som tager billeder til markedsføring af din ejendom. Desuden skal en tilstandrapport og el-installationsrapport udarbejdes. Det gør det muligt for dig som boligsælger, at blive fritaget for størstedelen af dit ansvar efter salget af din bolig. Som sælger er det dit ansvar at kontakte en bygningssagkyndig og en autoriseret el-installatør for at få rapporterne lavet. Ejendomsmægleren må ikke formidle kontakten direkte, men alternativt henvise dig til et forsikringsselskab som må. Desuden er et energimærke lovpligtigt på boliger der skal sælges.

Når din bolig markedsføres og interesserede købere henvender sig til din ejendomsmægler, begynder fremvisningerne. Når din bolig fremvises er det vigtigt, at du får den til at ”shine”. Boligen skal vises fra sin bedste side.

Prisen for markedsføring og fremvisning er ofte inkluderet i ejendomsmæglersalæret, derfor skal du være opmærksom på ikke at betale yderligere for at ejendomsmægleren sætter en annonce på deres egen hjemmeside eller for at give fremvisninger til potentielle købere. Det er ejendomsmæglerens opgave at få solgt din bolig, og det har du allerede betalt for, hvis markedsføringen er inkluderet i prisen.

4 - Købsaftalen

For, at en potentiel køber bliver den endelige køber, afgiver køberen et skriftligt tilbud. Det er nu op til dig som boligsælger, at beslutte om du vil acceptere de betingelser og vilkår køber har opstillet. For at vurdere det bedst muligt, kan det være en ide at få advokathjælp eller spørge din ejendomsmægler til råds. Når du og køber er enige om handelsbetingelserne udarbejdes en købsaftale. Købsaftalen er det vigtigste i et boligsalg fordi den forpligter begge parter. Den udarbejdes normalt af en ejendomsmægler eller advokat, som har erfaring indenfor området. Aftalen er først bindende, når begge parter har skrevet under. Dog er det normalt at køber har 6 dages fortrydelsesret og at der er advokatforbehold i aftalen, således at advokaten kan sikre at betingelserne er acceptable.

4.1 - Advokatens rolle under boligsalget

Når købet er accepteret af begge parter og advokaten, har advokaten ansvaret for at handlen udføres i overensstemmelse med aftalerne i købsaftalen. Desuden skal advokaten gennemse og kontrollere opgørelse og bilag, der måtte være i forbindelse med handlen, udfærdige en refusionopgørelse, kontrollere at ejerskiftemeddelelsen indgår i forsyningsselskaberne og at opsige forsikring samt tilbagebetale overskydende forsikringspræmie. Advokaten skal også sørge for at boligsælger frigøres fra gældsansvar på boligens lån. Det sidste, og meget altafgørende, som advokaten skal sørge for er, at skødet bliver tinglyst. Når det er tinglyst, uden anmærkning, har boligsælger krav på sine penge og dermed kan handlen ses som afsluttet.

Indhent uforpligtende tilbud fra ejendomsmælgere her