Vi har skrevet de nogle af de vigtigste ting til dig som ny boligejer. Selv hvis du er en erfaren boligkøber, så vil du kunne bruge de følgende 7 råd. Tag dig tid og brug et kort øjeblik til at læse disse syv praktiske tips, så din nye bolig bliver lige så perfekt som du har drømt om.

 

1. Brug ikke flere penge end højst nødvendigt på møbler og ommøblering.

Du har højst sandsynligt lige spenderet en stor del af dit livs besparelser til en boligudbetaling og pengepungen kan derfor være stram. Ikke kun er din opsparing udtømt, men de månedlige udgifter er ofte også højere - det kommer ganske enkelt med et ejerskab af en bolig. Hertil kommer der regninger på vand, el og forsikringer.

Selvfølgelig vil man gerne personliggøre sit nye hjem og opgradere mest muligt samt udskifte de gamle møbler til noget nyere og pænere. Dette kan dog være med til at dine udgifter går amok, da man ofte gør den fejl at forbedre alting på én gang. Giv dig selv tid til at tilpasse dig dine nye boligudgifter og genopbyg en god opsparing - og bare rolig, møblerne vil stadig være der når du har brug for dem, og ikke mindst, råd til dem.

 

2. Undervurder ikke vigtigheden af værktøj og vedligeholdelsesprodukter.

En af de nye udgifter som oftest følger med når man køber ejerbolig, er reparationer og vedligehold. Går der noget i stykker, bliver toilettet tilstoppet, er dit tag utæt eller skal andet vedligeholdes, så er der ingen udlejer at ringe til. På plussiden er der dog heller ikke nogen lejeforhøjelse eller et varsel hængende på din dør om larm i weekeden. Vi anbefaler, at du ikke undervurderer vigtigheden af at erhverve dig værktøj og vedligeholdelsesprodukter, så du ikke sætter dig selv i en dum situation når du får brug for dem - og det er 100% sikkert, at du får brug for dem.

 

3. Kontakt en kvalificeret håndværker.

Dette punkt kan måske modsige det ovenstående punkt, men det gør det faktisk slet ikke. Du skal nemlig ikke forsøge at spare penge på forbedringer og reparationer som du ikke er kvalificeret til - det kan nemlig blive meget dyrt for dig. Dit hjem er både det sted du bor og en investering. Det fortjener derfor en stor grad af omhu og opmærksomhed, hvis du skal have noget ud af det i sidste ende. Der er intet galt med selv at male sine vægge, men hvis der ingen ledninger er til f.eks. at åbne din garage, så begynd ikke på at skære hul i væggen, men ring til en kvalificeret håndværker. At ansætte fagfolk til at udføre arbejdet, er den bedste måde at holde dit hjem i topform og samtidig undgå skade på dig selv og/eller hjemmet.

 

4. Få hjælp til din selvangivelse.

Du hader sikkert tanken om at bruge penge på en revisor, men det kan virkelig anbefales at få en professionel til at kigge dine papirer igennem når du skal have en ny bolig. At eje en bolig kan nemlig ændre de fleste menneskers skatte- og fradragssituationer væsentligt. Vi anbefaler derfor at få din selvangivelse hos SKAT udført professionelt, i hvert fald i det første år.

 

5. Behold dine kvittering for dine boligopgraderinger.

Selvom denne artikel er tiltænkt nye boligejere, så er det også i orden at tænke lidt frem. Du skal nemlig, når du en dag sælger din bolig, bruge de omkostninger du har haft, til at øge din boligs boligvurdering, hvilket kan hjælpe dig med at maksimere din profit på din bolig - husk på, at din bolig er en investering.

 

6. Få dig en god forsikring.

Typisk vil din lånegiver opfordre til at du ikke kun erhverver dig en boligforsikring, men også til en forsikring til at dække indbo og samlet tab. Det er dog ikke de eneste forsikringsdækninger, du som boligejer har brug for. Hvis du deler din bolig med andre, som er afhængig af din indkomst til at betale lån og andre månedlige udgifter, uanset om det er en kæreste, samlevende, mand/kone eller et barn, så skal du have en livsforsikring hvori denne person er nævnt som modtager, så han/hun ikke vil miste huset, hvis du skulle komme til skade og afgå ved døden. Det samme gælder hvis du kommer ud for en ulykke og bliver handikappet. I sådan et tilfælde skal du have en forsikring til at erstatte din indkomst.

 

7. Tag ansvar for din boligøkonomi.

Med den store frihed du får ved at eje din egen bolig, kommer også et stort ansvar. Du skal styre din økonomi med hård hånd og sørge for at holde hus og hjem godt vedligeholdt således, at boligen forbliver den bedste investering du nogensinde har og vil foretage i dit liv. Så vores råd er, at beskytte din investering og holde din familie sikker. Lad ikke spændingen for at være ny boligejer føre dig til dårlige beslutninger eller forsømmelser, som kan true din økonomiske eller fysiske sikkerhed.